dinsdag 27 mei 2014

Zomerse Gazpacho

Heerlijk voor zwoele zomerdagen. Heel gemakkelijk te bereiden en wanneer je genoeg maakt goed te bewaren in de koelkast. Kun je eens wat langer van de zon genieten op het terras. Het eten is toch al klaar. 


IngrediĆ«nten voor 4 personen
* 4 paprika's
*1 komkommer
* 4 tomaten
* 250 gr tomatenpuree
* 1 teen knoflook
*tabasco
* olijfolie extra vierge
*rode wijn azijn
*peper en zout


Bereiding
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en gril de paprika's op de grillpan tot dat deze zwart kleuren en het vel van de paprika's los laat. Laat de paprika's afkoelen voor je deze gaat pellen. Zelf bedek ik de grillpan altijd met bakpapier dat is veel makkelijker schoonmaken achteraf. Mocht je geen grillpan hebben kun je de paprika's ook 25 minuten in de oven grillen.

Terwijl de paprika's op de grillpan liggen kun je de komkommer alvast schillen en in stukken snijden. Bewaar een klein stukje van de komkommer voor de garnering. De komkommer kan tot moes gemalen worden met een keukenmachine. Voeg een vers geperste teen knoflook toe aan de komkommermoes. 

Snijdt de tomaten in achten en pureer deze met de keukenmachine ook tot een moes. Wanneer  je liever de zaadlijsten verwijderd kan dit ook altijd. Voeg de tomatenmoes ook toe aan het komkommermengsel. De tomatenpuree mag ook al toegevoegd worden. 

De paprika's zijn ondertussen afgekoeld en kunnen ontveld worden. Het is niet erg dat de stukken breken. Deze worden toch gepureerd. Zorg er voor dat alle vellen goed verwijderd zijn dit is niet zo lekker in de gazpacho. De paprika's kunnen nu ook gepureerd worden en bij de moes toegevoegd worden. Meng alles goed in een grote pan tot een geheel. 

Nu gaan we de soep op smaak brengen met tabasco. Ik gebruik zelf altijd 1 eetlepel tabasco omdat ik de soep graag wat pittiger heb maar dit is naar eigen gebruik natuurlijk te variĆ«ren. Daarna voeg ik 2 eetlepel rode wijn azijn toe en 6 eetlepels olijfolie extra vierge toe. Tot slot naar eigen smaak kruiden met peper en zout. 

Wanneer je de gazpacho meteen wilt opdienen doe er dan wat ijsblokjes in zodat de soep goed koud is bij opdienen. Mocht je de soep niet meteen willen opeten bewaar deze dan in de koelkast. De soep goed koud opdienen is het lekkerst. 

Bij opdienen garneren met wat julienne gesneden komkommer en peper en zout. 

Smakelijk!!